Caşcaval de post cu proteine din lapte, fulgi de fasole făcuţi din mazăre şi pate expirat sunt doar câteva dintre produsele de post cu probleme, controlate de către inspectorii Protecţiei Consumatorilor. Inspectorii avertizeată consumatorii să acorde o atenţie deosebită produselor de post, foarte populare în această perioadă. Inspectorii au controlat peste 500 de comercianţi la nivel naţional, care ofereau o gamă variată de produse de post. Aproape jumătate dintre produsele verificate nu conţineau informaţii clare pe etichete, iar multe dintre ambalaje erau ruginite.
Un caz foarte grav este cel al unui tip de soia cuburi nexpirată de 360 zile, care se afla încă la vânzare, pe rafturi.
Alte produse expirate au fost soia granule, de 30 zile şi pate vegetal cu măsline, de 10 zile. Inspectorii au constat că „texturatele din soia granule, şniţel şi cuburi”, precum şi „soia Cio”, prezentate ca produse naturale erau de fapt supuse unui proces de transformare, inducând în eroare consumatorii.
Cele mai neobişnuite cazuri constatate au fost caşcaval vegetal cu „cazeină lactică”, caşcaval de post cu „grăsimi vegetale şi proteine din lapte” şi fulgi de fasole bătută făcuţi din mazăre şi fasole.
Un caz deosebit a fost cel al unui pate de post cu ciuperci care avea două etichete: pe una scria „cu ciuperci”, iar pe cealaltă „fără ciuperci”. Inspectorii au oprit temporar de la comercializare peste 18.000 kg produse, definitiv alte 81 de kg şi au acordat amenzi în valoare totală de peste 430.000 lei. (E.H.)
Caşcaval de post cu proteine din lapte, fulgi de fasole făcuţi din mazăre şi pate expirat sunt doar câteva dintre produsele de post cu probleme, controlate de către inspectorii Protecţiei Consumatorilor. Inspectorii avertizeată consumatorii să acorde o atenţie deosebită produselor de post, foarte populare în această perioadă. Inspectorii au controlat