In perioadele de post, in zilele cu dezlegare, peştele este unul dintre cele mai cumpărate alimente. Pentru bucureşteni, prin tradiţie, locul de unde pot cumpăra "cel mai bun şi cel mai ieftin peşte" este hala de la Piaţa Obor.
 In perioadele de post, in zilele cu dezlegare, peştele este unul dintre cele mai cumpărate alimente. Pentru bucureşteni, prin tradiţie, locul de unde pot cumpăra "cel mai bun şi cel mai ieftin peşte" este hala de la Piaţa Obor.  Vănzări scăzute Acolo mergeau şi părinţii, şi bunicii noştri, ştiind că vor găsi intotdeauna un peşte proaspăt, numai bun de aruncat in tigaie. Existănd de peste trei secole in peisajul bucureştean, un adevărat simbol al Capitalei, Oborul este acum in plină transformare. In zona agroalimentară se va construi un nou mall (căt era el de necesar, asta este deja o altă problemă). Hala de peşte, singură, incă este funcţională, insă o bună parte dintre clienţii săi fideli nu ştiu asta, aşa că deverul e mai scăzut decăt in alţi ani. Cel puţin asta ne-o spun şi vănzătorii din hală, cu care am stat de vorbă. Ilie Cristache ("nea Ilie", cum il ştiu clienţii mai vechi) ne confirmă că romănii preferă peştele mai ieftin - de obicei caras, crap, novac - , de preferinţă proaspăt. Bătrănii cu pensii mici se mulţumesc şi cu un macrou congelat, numai să miroasă casa a peşte fript! Oamenii de condiţie medie şi peste medie - dacă n-au invăţat deja drumul la supermarket - se avăntă să cumpere şi o ştiucă, un şalău sau chiar un peşte de import. Dorada şi somonul sunt bineinţeles printre cei mai apreciaţi peşti "străini de apele noastre" care ajung in oala romănilor cu dare de mănă. Răzvan Mărăcineanu, de asemenea vănzător, ne-a spus că in toată hala de peşte se vănd, in zilele cu dever (in preajma celor cu dezlegare) cam 5-6 tone de peşte. Pare mult, dar nu e nici pe departe vănzarea din anii trecuţi!  Reguli de urmat l