Producătorii de carne susţin că măsura Guvernului le va permite să îşi revină după pierderile înregistrate în 2012.
Guvernul României a anunţat că TVA-ul pentru carne va scădea în 2014 până la 9%. Autorităţile speră ca această măsură economică să reducă evaziunea fiscală, concurenţa neloială şi importurile de produse ieftine care afectează piaţa de carne din România.
Asociaţia Română a Cărnii (ARC) aplaudă decizia executivului. 90% dintre procesatorii de carne au mers în pierdere anul 2012 din cauza materiilor prime scumpe şi a consumului redus din perioada crizei economice.
„Nu va mai exista tentaţia de evaziune. E o redresare a procesatorilor existenţi, va însemna creşterea locurilor de muncă şi profituri pentru cei care au mers în pierdere”, considră Ovidiu Duşleag, preşedintele ARC, citat de MondoNews.
Producătorii de carne susţin că măsura Guvernului le va permite să îşi revină după pierderile înregistrate în 2012.
Guvernul României a anunţat că TVA-ul pentru carne va scădea în 2014 până la 9%. Autorităţile speră ca această măsură economică să reducă evaziunea fiscală, concurenţa neloială şi importurile de produse ieftine care afectează piaţa de carne din România.
Asociaţia Română a Cărnii (ARC) aplaudă decizia executivului. 90% dintre procesatorii de carne au mers în pierdere anul 2012 din cauza materiilor prime scumpe şi a consumului redus din perioada crizei economice.
„Nu va mai exista tentaţia de evaziune. E o redresare a procesatorilor existenţi, va însemna creşterea locurilor de muncă şi profituri pentru cei care au mers în pierdere”, considră Ovidiu Duşleag, preşedintele ARC, citat de MondoNews.