Alex Dima, corespondentul Ştirilor ProTV, intră din 22 octombrie în competiţia MASTERCHEF – Proba Celebrităţii. Acesta recunoaşte deschis că participarea la emisiune a fost mai mult decât o provocare pentru el.
Pasionat de gătit, Alex Dima a aflat pe pielea lui ce înseamnă cu adevărat lucrul într-o bucătărie profesionistă, unde a trebuit să jongleze cu mai multe ustensile în acelaşi timp, cu ingrediente noi şi cu presiunea probelor din concurs. În urma experienţei de la MASTERCHEF - Proba celebrităţii, jurnalistul spune că a slăbit 4 kilograme.
“N-am crezut în viaţa vieţilor mele că un ou sau un praf de piper pot să facă diferenţa între viaţă şi moarte, că pot să fiu atât de stresat că muştarul are nu ştiu ce bobiţe în el sau ca zahărul de pe nu ştiu care prăjitură nu are maroul care trebuie. A fost o provocare. De fapt, prima dată am crezut că sunt la camera ascunsă. Dar am acceptat şi abia după ce am acceptat mi-am dat seama ce am făcut şi am intrat într-un mini atac de panică. Mă vedeam cu groză între oale, flăcări, fum şi 20 de camere în jur. Nu îmi aduceam aminte nici măcar o reţetă. Abia după ce i-am văzut pe ceilalţi concurenţi mi-a mai venit sufletul la loc”, povesteşte Alex Dima.
Acesta spune că în timpul concursului a învăţat foarte multe despre bucătărie. “Sunt un amator. Îmi place să gătesc, să combin lucruri, să descopăr şi să testez gusturi, dar nu sunt un bucătar adevărat. Am progresat însă foarte mult în concursul ăsta. Nu credeam vreodată că o să ajung să jonglez cu 5 tigăi în acelaşi timp. Artă, nu altceva”, a mai mărturisit Dima.
Obişnuit cu munca de teren pe care o face pentru reportajele “România, te iubesc!”, care nu îi dă mereu răgazul unei mese ca la MASTERCHEF, după participarea la această emisiune Alex recunoaşte că priveşte cu ochi critici orice farfurie. “Pe teren mănânc pe unde apuc, de cele mai m