Bucătarul şef de la restaurantul „Intim” îşi îmbie clienţii cu paste italieneşti dar şi cu delicioase platouri tradiţionale. Bucătar instruit în Italia, ştie deopotrivă să gătească mâncăruri româneşti şi străine. Îl cheamă Ionel Gheorghiu, dar este cunoscut tuturor celor care trec pragul cochetului restaurant drept Giovani, omul care prepară bunătăţi.
Are 43 de ani şi de peste cinci ani se ocupă de bunul mers al treburilor din bucătăria localului.
Gătitul i-a intrat însă în sânge mai demult, în Italia, unde a activat o bună perioadă de timp în domeniul culinar, dar s-a specializat în ţară, la Piatra Neamţ. Acolo a făcut o şcoală de bucătari.
La restaurant, are în „subordine” mai multe ajutoare. „Deşi sunt cel care dă ok-ul şi gustă ultimul din mâncare, muncesc cot la cot cu colegii mei. Ador să stau în bucătărie şi am o satisfacţie deosebită să constat că mâncărurile noastre sunt apreciate” , ne povesteşte Giovani.
Pasionat de bucatele tradiţionale
Bucătarul şef este renumit în Focşani prin gustarea number one a restaurantului, numită „platoul tradiţional”, care se serveşte direct de pe platoul de lemn şi care conţine tot felul de bucate: haiducească, ciolan, scăriţă de porc, buzdugane de pui, sote de muşchi de vită picant, antricot de vită şi nelipsita mămăliguţă.
„Clienţii sunt foarte mulţumiţi de platoul nostru. Cei mai mulţi ne spun deschis că au mâncat pe cinste. Alţii, chiar dacă nu ne spun, ne dăm seama singuri că le-a plăcut, pentru că lasă farfurile goale”, ne spune mândru căpetenia bucătarilor.
Felul preferat de mâncare pe care îl găteşte Giovani este„Tigaia picantă”, pentru care ne-a făcut şi o demonstraţie pe loc.
În aparenţă, se prepară uşor, din aripioare de pui. Tot secretul constă în adăugarea ingredientelor, respectiv ardei gras, ceapă şi sos de soia. G