În tot judeţul Constanţa au mai rămas doar zece săli unde elevii pot mânca hrană caldă la prânz. Unele cantine s-au desfiinţat de mai mulţi ani. Câteva şcoli au contracte cu firme de catering, în timp ce altele nu au avut niciodată cantine. Una dintre cantinele care încă funcţionează este cea de la Colegiul Tehnic Tomis, veche de peste 30 de ani. Capacitatea cantinei este de 200 de locuri, iar în prezent servesc masa aici cei 66 de elevi din internat.
„Am încheiat la începutul anului şcolar şi un contract de colaborare cu Grupul Şcolar Emil Palade de la care ne mai vin încă 55 de elevi deoarece cantina lor este în curs de desfiinţare, spaţiul fiind cedat unei firme de catering“, a declarat directorul colegiului, Ana Costencu.
Mulţumiţi de mâncarea servită
Părinţii unui elev trebuie să scoată din buzunar 14 lei pe zi pentru masă. Tinerii pot servi masa între orele 7.30 şi 21.00.
Alexandru Mărtinaş este din Nuntaşi şi spune că mâncarea este bună. La fel şi colegii săi de cameră, Viorel Creţu din Adamclisi şi Mihai Romică din Ţepeş Vodă, ambii fiind mulţumiţi de hrana asigurată de cantina liceului.
Deşi locaţia este foarte veche, totul este curat şi la locul lui. La polul opus în ceea ce priveşte gradul de confort stă Colegiul Naţional Constantin Brătescu.
Renovată din anul 2007, cantina asigură condiţii optime copiiilor de la Step by Step sau cei din internat. Administratorul acesteia, Tatiana Mocanu, a declarat că aici iau masa zilnic 160 de copii.
Printre cei care servesc masa la cantina liceului se află şi cei 20 de prichindei de la grădiniţă, dar şi 30 de elevi interni.
Tariful este de şapte lei pe zi pentru elevii claselor primare, sumă la care se adaugă un leu pentru regie.
„Cei mari plătesc 12,5 lei pentru toate cele trei mese, plus 1,5 lei regia“,