Prietenă de suflet a tuturor femeilor, varza nu e doar alimentul cel mai des folosit pentru a da câteva kilograme jos. Această legumă din familia cruciferelor este bogată în Vitamina C, dar şi B.
Tot varza, rudă cu brocoli, mugurii de Bruxelles şi conopida, populară în întreagă lume, fiind consumată sub toate formele, este o bună sursă de fibre.
După cum scrie site-ul HealthCastle.com, citat de ziare.com, conţine nişte compuşi în stare să detoxifice organismul şi chiar să lupte cu cancerul. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă 3 - 5 porţii mici de varză pe săptămână. O porţie mică de varză gătită - echivalentul unei ceşti - conţine 34 Kcal, 0,1 grame de grăsime, 8,3 grame de carbohidraţi, 1,9 grame de proteină, 2,9 grame de fibră, având un indice glicemic coborât. Prietenă de suflet a tuturor femeilor, varza nu e doar alimentul cel mai des folosit pentru a da câteva kilograme jos. Această legumă din familia cruciferelor este bogată în Vitamina C, dar şi B.
Tot varza, rudă cu brocoli, mugurii de Bruxelles şi conopida, populară în întreagă lume, fiind consumată sub toate formele, este o bună sursă de fibre.
După cum scrie site-ul HealthCastle.com, citat de ziare.com, conţine nişte compuşi în stare să detoxifice organismul şi chiar să lupte cu cancerul. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă 3 - 5 porţii mici de varză pe săptămână. O porţie mică de varză gătită - echivalentul unei ceşti - conţine 34 Kcal, 0,1 grame de grăsime, 8,3 grame de carbohidraţi, 1,9 grame de proteină, 2,9 grame de fibră, având un indice glicemic coborât.