In ultima perioada, inspectorii de la Inspectia Sanitara de Stat au efectuat controale la 578 de societati comerciale, pentru a verifica modul in care se respecta conditiile igienico-sanitare. Dintre acestea, doar 18 au fost sanctionate contraventional cu suma de 116 milioane lei, iar 41 au primit avertisment, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa remedieze deficientele constatate de inspectori. Au fost vizate unitatile de productie, de desfacere a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, precum si depozitele de alimente. Controlul a fost extins si la unitatile de invatamant, sanitare, de gestionare a deseurilor, in frizerii si in unitatile de turism. "Recomandarile Compartimentului de Institutie Sanitara pe perioada verii sunt ca populatia sa respecte normele elementare de igiena si de depozitare a alimentelor. Orice neregula constatata la un aliment cumparat dintr-o unitate de alimentatie publica sau dintr-un magazin alimentar trebuie sa fie sesizata la laboratorul de inspectie si alimentatie din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) sau la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, deoarece exista riscul toxiinfectiilor alimentare", a declarat dr. Vicuta Todosiciuc, purtatorul de cuvant al DSP Iasi.
(A.P.)
In ultima perioada, inspectorii de la Inspectia Sanitara de Stat au efectuat controale la 578 de societati comerciale, pentru a verifica modul in care se respecta conditiile igienico-sanitare. Dintre acestea, doar 18 au fost sanctionate contraventional cu suma de 116 milioane lei, iar 41 au primit avertisment, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa remedieze deficientele constatate de inspectori. Au fost vizate unitatile de productie, de desfacere a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, precum si depozitele de alimente. Controlul a fost extins si la unitatile de invatamant, sanitare, de gest