CAIET DE RETETE / Bucatarie afrodiziaca Ca o femeie capricioasa, iarna ba vine, ba ne paraseste... Cu toate acestea simtim parfumul ierbii crude, al copacilor infloriti si al cireselor parguite. Mirosul frunzelor de stejar cazute pe pamant si udate de ploaie te invaluie pe nesimtite. Iubirea nu cunoaste anotimpuri. Cunoaste parfumul trandafirilor, simte caldura razelor de soare si aromele care inunda bucataria indragostitilor.
Nu trebuie sa astepti o anume ocazie ca sa ii spui unui om ca il iubesti. O faci in fiecare zi, cand ii oferi o cana de cafea sau un ceai, un mar proaspat scos din cuptor, care miroase ametitor a scortisoara sau, de ce nu?, o gogoasa aburinda.
Mai parfumat Cand iubesti, mancarea capata un gust aparte... devine mai dulce, mai parfumata, mai colorata. Nu trebuie sa fii un bucatar desavarsit ca sa indraznesti sa intri la bucatarie. Totul vine din inima si orice ai dori sa prepari vei reusi atunci cand inima ta e plina de iubire. Va face totul sa vina de la sine.
RULADA DE PUI CU SAMBURI DE PINIngrediente: doua bucati de piept de pui dezosat, 200 g orez, 50 g alune, 25 g samburi de pin, 80 g parmezan ras, doua oua, o salata verde, sare, piper rosu, ulei, seminte de susan. Preparare: Piepturile de pui se taie in felii si se condimenteaza. Se ruleaza si se trec prin ouale batute, apoi prin alunele macinate si se prajesc in ulei incins. Orezul se caleste, se acopera cu apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba. Cand este gata, se amesteca bine cu parmezanul ras, se asaza pe farfurii, se adauga rulourile de pui, frunzele de salata si parmezanul ras. Se presara sare, piper rosu si samburi de pin si de susan. SOS DE AVOCADO CU SMANTANAIngrediente: doua bucati de avocado, 200 g smantana, o ceapa rosie, un catel de usturoi, o limeta, sare, piper verde, piper rosu, busuioc, miezuri de nuca. Preparare: Bucatile de avocado se taie pe jum