Oamenii de ştiinţă canadieni şi americani au descoperit un aliment cu o proprietate dorită de mulţi: reduce ţesutul adipos de pe abdomen.
Cercetătorii au găsit în sfârşit “minunea” care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale: uleiul de rapiţă! Descoperirea reprezintă rezultatele unui studio îndelungat, care a fost prezentat în cadrul un conferinţe ştiinţifice organizate în New Orleans de American Heart Association. Știrea zilei: REVOLTĂTOR. Trei HULIGANI au bătut un cuplu cu BÂTELE în plină stradă și sunt LĂSAȚI în LIBERTATE | VIDEO ȘOCANT
Factori de risc
„Grăsimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par să reducă grăsimea abdominală, ceea ce reduce la rândul său factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.
Testul clinic a fost realizat pe 121 de participanţi care prezentau factori de risc pentru sindromul metabolic, printre care se numără un nivel mare al grăsimilor abdominale, un nivel mare al trigliceridelor din sânge, un nivel scăzut al colesterolului HDL, hipertensiune şi hiperglicemie. A fost bătută și TÂLHĂRITĂ chiar pe strada PRIMARULUI. Povestea unui JAF ca-n FILME
Dietă de patru săptămâni
Participanţii au urmat o dietă de 2.000 de calorii timp de patru săptămâni şi au consumat zilnic un fel de “cocktail” cu 40 de grame din unul din următoarele cinci uleiuri: ulei de rapiţă, ulei de rapiţă bogat în acid oleic, ulei de şofrănaş şi in, ulei de şofrănaş şi porumb şi ulei de rapiţă bogat în acid oleic şi îmbogăţit cu acizi graşi omega-3. Rezultatele au arătat că participanţii care au consumat ulei de rapiţă sau ulei de rapiţă bogat în acid oleice timp de patru săptămâni au înregistrat o reducere a grăsimii abdominale cu 1,6% mai mult decât ceilalţi. CA ÎN VESTUL SĂLBATIC. Un bătrân e atacat în plină stradă de u