Un kilogram de muschi de porc ne "salta" din buzunare nici mai mult nici mai putin de 160.000 lei. Un kilogram de carne, un pic mai grasa, este oferita de comercianti la pretul de 75.000 lei. Toba, lebarul si cirnatii proaspeti au preturi cuprinse intre 47.000 si 90.000 lei kilogramul Pentru ca mai avem o singura zi pina la sfinta sarbatoare de Craciun, iar marea majoritate a brailenilor fac cumparaturile de ultim moment, am efectuat un raid prin pietele brailene, pentru a vedea care sint preturile la traditionalele preparate din carne si, bineinteles, la carnea de porc. Pentru cei care au vrut sa achizitioneze un porc viu, pretul de vinzare al acestuia este cuprins intre 50.000-55.000 lei/kg. Asta inseamna ca, pentru un godac de 100 kg, braileanul trebuie sa scoata din buzunare 5 milioane de lei. Pentru cei cu posibilitati materiale reduse, care nu au avut puterea financiara de a cumpara un porc intreg, comerciantii din piete cereau pentru un kilogram de muschi de porc, 160.000 lei si 75.000 lei pe kilogramul de carne cu grasime. Gospodinele care vor sa aiba pe mese racitura vor trebui sa scoata din portofel destui bani. Kilogramul de cap de porc se vinde cu 45.000 lei, iar picioarele de porc se vind cu 41.000 lei/kg. Cirnatii proaspeti erau expusi in galantare, spre comercializare, la pretul de 65.000-90.000 lei/kg, in functie de calitate. De asemenea, toba si lebarul se vindeau cu sume variind intre 47.000 lei si 60.000 lei. Carnea tocata avea pretul de 59.000 lei/kg, iar matele de porc se comercializau la pretul de 15.000 lei bucata. Profitind de graba cetatenilor si de dorinta de a respecta traditia stramoseasca, aceea de a avea brazi in case, de Craciun, comerciantii particulari ii vindeau ieri, in piete, cu preturi destul de piperate. Pentru citeva crengute din mult rivnitul brad, vinzatorii, mai ales rromi, cereau 150.000 lei, iar pentru un brad mai zdravan s