Cu muzică, dansuri, demonstraţii de arte marţiale şi delicatese culinare, chinezi şi români s-au pregătit ieri să întâmpine noul an chinezesc. "Festivalul Primăverii - Anul nou chinezesc" Cu muzică, dansuri, demonstraţii de arte marţiale şi delicatese culinare, chinezi şi români s-au pregătit ieri să întâmpine noul an chinezesc. "Festivalul Primăverii - Anul nou chinezesc" , ajuns deja la a doua ediţie în Bucureşti, a atras o sumedenie de curioşi la World Trade Center, locul "faptei" . "Organizarea acestei manifestări e menită ca poporul din România să cunoască mai bine China şi cultura de aici", a spus, în deschiderea petrecerii, Xu Jian, ambasadorul Chinei în România. "Vegheaţi" de un câine confecţionat din baloane, că doar am intrat cu toţii în Anul Câinelui, zecile de curioşi au putut să asiste şi la "Dansul dragonului". Cei mai puţin interesaţi de reprezentaţii s-au putut delectat cu mâncăruri tradiţionale. Variate şi la discreţie, felurile multicolore au avut însă şi preţuri pe măsură: 100.000 ROL porţia de orez Hai Huang cu chifteluţe din carne de vită. Vaze de porţelan "coajă de ou", 25 milioane de lei perechea La eveniment au fost prezente şi diferite firme care şi-au expus produsele. Un ambalaj pentru sticlă, confecţionat la maşina de cusut într-o zi costa 100.000 ROL, iar o faţă de pernă 150.000 ROL. Pentru cei care au vrut să plece de la eveniment cu un suvenir mai consistent, vânzătorii au avut oferte "grele": 25.000.000 lei vechi un set de două vaze. "E foarte frumos aici, mi-am luat şi mâncare acasă, să văd cum e, cu toate că pentru noi, pensionarii, e mai greu. Eu mă întreb cine o cumpăra vazele alea la 20 de milioane", se mira o doamnă mai vârstnică, în timp ce se admira minunatele porţelanuri "coajă de ou". O egretă de ţelină, făcută în 30 de minute Atracţia a constituit-o însă confecţionerul de animale din legume. Bucătarul nu ştia ro