Liceenii dau şi 120 de lei pe un meniu la restaurant, convinşi că e un eveniment unic în viaţă. Meniul plătit de elevi pentru banchet diferă între 75 şi 120 de lei în funcţie de restaurantul ales. Absolvirea liceului este un motiv de bucurie atât pentru elevi cât şi pentru părinţii, rudele şi prietenii acestora. Ca în fiecare an însă, de pe urma festivităţilor de absolvire au de câştigat şi restaurantele, florăriile, magazinele de haine şi studiourile foto. Chiar dacă este un an de criză, elevii mureşeni preferă luxul când e vorba despre banchetul de sfărşit de liceu. Astfel, elevii nu s-au sfiit să apeleze la bugetul părinţilor pentru a plăti un meniu între 750 şi 120 de lei la unul dintre restaurantele mureşene.
Restaurante de trei stele
Printre restaurantele aflate în topul preferinţelor anul acesta se află şi restaurantul „Business” de trei stele, unde meniul pentru o persoană costă 120 de lei şi cuprinde şampanie, gustare rece, friptură şi garnitură, grătar, vin, bere, răcoritoare, desert şi 50 ml de lichior sau votka. „Am avut mai multe variante de meniu, din care fiecare liceu a ales ce şi-a dorit. Anul acesta avem trei licee mureşene care organizează banchetul la noi- Grupul Şcolar Electromureş, Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” şi Liceul „Gheorghe Şincai” şi două secţii de facultate. Avem şi mese organizate de aproximativ 30 de persoane, unde meniul poate ajunge şi la 160 de lei de persoană”, a precizat Mureşan Alexandru, directorul complexului Business.
Meniu “de nuntă”
Restaurantul „Manadas” oferă elevilor un meniu similar celui oferit la nunţi. Acesta cuprinde gustare, cafea, friptură şi masa de cină şi costă 100 de lei de persoană. Restaurantul Continental a fost ales anul acesta de elevii Grupului Şcolar „Ion Vlasiu” şi cei ai Grupului Şcolar „Emil Dandea”, dar şi de num