CE BEM, CE MÎNCĂM ● Aromele folosite sînt sintetice
Supraponderalii şi obezii trebuie să evite consumul acestei napolitane, pentru că are o valoare energetică foarte ridicată, dată de cantitatea mare de zahăr şi grăsimi utilizată.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Aromele folosite sînt sintetice
Supraponderalii şi obezii trebuie să evite consumul acestei napolitane, pentru că are o valoare energetică foarte ridicată, dată de cantitatea mare de zahăr şi grăsimi utilizată.
Napolitana cu cremă de iaurt şi căpşuni Yup are ca ingrediente principale zahărul şi grăsimea vegetală hidrogenată (margarină). Urmează "făina de grîu, zerul praf dulce, laptele praf degresat, pudra de iaurt 2,5%, pudra de căpşuni 1%, emulgator (lecitină de soia E 322), ulei vegetal, aromatizant (vanilină), arome, sare, agenţii de creştere (bicarbonat de sodiu E 500, bicarbonat de amoniu E 504) şi colorantul natural (carmin E 120)". Producătorul ne spune că napolitana mai poate "conţine urme de alune de pădure, arahide, migdale, conţine gluten".
ANALIZĂ. Napolitana analizată este un produs zaharos cu profil nutriţional dezechilibrat, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Acest profil este dat de excesul de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahăr), dar şi glucide cu absorbţie lentă (amidonul din făină de grîu), care imprimă o încărcătură glicemică înaltă, periculoasă pentru pancreasul endocrin. De asemenea, napolitana conţine o cantitate mare de grăsimi hidrogenate periculoase pentru sănătatea sistemului cardio- şi cerebrovascular, precum şi pentru celula nervoasă, atenţionează specialistul.
Produsul, din cauza ingredientelor folosite, are şi o densitate energetică foarte ridicată.
CONCLUZII. În urma analizei etichetei, profesorul doctor Mencinicopschi ne spune că produsul analizat nu este indicat copiil