Mai multe sectoare, companii şi alimente vor fi afectate de deficitul de apă care se înregistrează la nivel mondial, potrivit unui studiu, realizat de compania UBS, citat de Business Insider. "Lipsa resurselor de apă ar putea crea conflicte în viitor. Creşterea populaţiei şi schimbările climatice vor înrăutăţi situaţia. Pe măsură ce economia globală va creşte, i se va mări şi setea. Multe conflicte pot fi întrezărite la orizont", a avertizat Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiunilor Unite pe 22 martie, ziua internaţională a apei.
Criza alimentară preconizată de insuficienţa de apă ar putea afecta o serie de alimente. În studiul UBS, ele au fost clasificate în funcţie de amprenta de apă pe care o au. Acest termen se referă în sensul cel mai larg la volumul total de apă dulce utilizat pentru producerea bunurilor de-a lungul întregului flux de producţie, dar şi la cantitatea de apă necesară pentru irigarea anumitor legume. Astfel, cea mai mare amprentă de apă o are carnea de vită (42.500 de metri cubi de apă pe tonă). În ordine descrescătoare se află: hamburgerii (16.600), carnea de oaie (6.100), lucerna (5.500), brânza (5.000), carnea de pui (4.600), carnea de capră (4.000), orezul (3.450), ouăle (3.300), nucile de cocos (2.500), soia (1.550), zahărul (1.500), sorgul (1.450), grâul (1.450), orzul (1.300), cartofii (1.000), chipsurile (925), porumbul (900) şi merele (700)
Mai multe sectoare, companii şi alimente vor fi afectate de deficitul de apă care se înregistrează la nivel mondial, potrivit unui studiu, realizat de compania UBS, citat de Business Insider. "Lipsa resurselor de apă ar putea crea conflicte în viitor. Creşterea populaţiei şi schimbările climatice vor înrăutăţi situaţia. Pe măsură ce economia globală va creşte, i se va mări şi setea. Multe conflicte pot fi întrezărite la orizont", a avertizat Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiuni