Un măr pe zi scade nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, fără a provoca creşterea în greutate a femeilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Florida.
Astfel, femeile care mănâncă 75 de grame de mere uscate, timp de şase luni, au înregistrat o scădere cu 23% a nivelului colesterolului rău, precizat Bahram H. Arjmandi, profesor şi preşedinte al departamentului de nutriţie la Universitatea de Stat Florida.
De asemenea, nivelul colesterolului bun a crescut cu aproximativ 4%. Chiar dacă femeilor incluse în studiu li s-a cerut să mănânce mere uscate, cercetătorii sunt de părere că acelaşi efect îl au şi merele proaspete. Efectul mărului se datorează conţinutului ridicat de fibre.
Un măr pe zi scade nivelul colesterolului rău şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului bun, fără a provoca creşterea în greutate a femeilor, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Florida.
Astfel, femeile care mănâncă 75 de grame de mere uscate, timp de şase luni, au înregistrat o scădere cu 23% a nivelului colesterolului rău, precizat Bahram H. Arjmandi, profesor şi preşedinte al departamentului de nutriţie la Universitatea de Stat Florida.
De asemenea, nivelul colesterolului bun a crescut cu aproximativ 4%. Chiar dacă femeilor incluse în studiu li s-a cerut să mănânce mere uscate, cercetătorii sunt de părere că acelaşi efect îl au şi merele proaspete. Efectul mărului se datorează conţinutului ridicat de fibre.