I-a plăcut de mic să călătorească şi să cunoască secretele şi frumuseţile lumii. În urmă cu şase ani a organizat prima expediţie în Mongolia. Profil
Născut - 22 mai 1968, Arad
Educaţie - Facultatea de Inginerie Mecanică din Timişoara
Familie - Necăsătorit
Cunoscutul explorator american John Stuart a fost cel care l-a ambiţionat pe Alin să plece la pas prin cele mai dificile trasee. „John Stuart spunea la un moment dat că nimeni nu o să poată traversa deşertul Australiei. De aici mi-a venit ideea să încerc eu să-l traversez. M-am ambiţionat şi am reuşit să-l contrazic pe marele explorator”, a povestit Alin.
Arahidele şi nucile, sursa de mâncare
După experienţele unice din Mongolia, Chile şi Australia, Alin se pregăteşte de o nouă aventură. Tânărul îşi doreşte în această iarnă să plece într-un ţinut rece, total diferit de ceea ce a văzut până acum.
„În această iarnă, vreau să vin cu lucruri noi. De aceea mă gândesc deja şi îmi fac planuri să cuceresc şi Alaska. Încă de când m-am întors din Australia, primul lucru la care m-am gândit a fost ca următoarea expediţie să se desfăşoare într-un ţinut rece”, a spus Alin Totorean. Exploratorul a susţinut că pasiunea lui nu este una tocmai uşoară, el fiind supus pericolului mai tot timpul.
Tot ceea ce mănâncă în timpul unei expediţii sunt arahidele, nucile, migdalele şi stafidele. Alin spune că acest gen de alimentaţie rezistă la temperaturi mari de peste 45 de grade Celsius şi oferă în acelaţi timp strictul necesar de proteine pentru organism. Pentru expediţia pe care urmează să o facă, Alin se gândeşte deja ce echipament o să-şi cumpere, ce mâncare o să aducă cu el, câtă apă şi ce mijloace de comunicare. „Orice pregătire pentru o astfel de aventură durează câteva luni de zile. Mai ales că urmează să plec într-un ţinut rece, tre