Expoziţiile şi târgurile din acest weekend se desfăşoară sub semnul zilei de 24 februarie, dată la care se celebrează Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii. Odinioară, de Dragobete, în unele zone ale ţării, fetele şi băieţii se logodeau simbolic, uneori acestea fiind urmate de logodne adevărate. Prin alte zone tinerii legau frăţii de sânge, taina legământului fiind asigurată de Dragobete, el nefiind doar zeul iubirii, ci şi al prieteniei şi armoniei dintre oameni şi natură. Gospodarii începeau, la 24 februarie, lucrul pe câmp şi în bătătură, deoarece orice treabă începută de Dragobete era cu spor. “Din ziua aceasta cloştele se întorc la cuib, încep a cloci, iar vitele se întorc de la iesle, nu mai mănâncă aşa de mult; asemenea şi copiii se întorc de la mâncare şi oamenii mai umblă pe afară, nu mai mănâncă aşa de mult, ca iarna.” (Niculiţă – Voronca – “Datinele şi credinţele poporului român”). Se spune din bătrâni că cine se distrează în această zi va avea parte de fericire şi belşug tot anul. Să iubim româneşte la MŢR! De azi până duminică la Muzeul Ţăranului Român, din Capitală, se desfăşoară Târgul “Să iubim româneşte”, sărbătoare în care tradiţionalul se contopeşte cu contemporanul. Evenimentul le aduce bucureştenilor, care vor trece pragul muzeului în zilele de 18, 19 şi 20 februarie, produse de calitate superioară precum brânzeturi rafinate din vacă, oaie şi capră, preparate din carne de porc de Mangaliţa (fără colesterol), de vită, oaie, curcan, dulceţuri, zacuşti, produse apicole ecologice etc. Şi pentru că la 24 februarie este celebrat Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii, domnii sunt invitaţi să înveţe, de la reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Bucătărilor şi Cofetarilor din Turism, cum să prepare o cină romantică, iar cei mai curajoşi dintre ei le pot face femeilor iubite declaraţii fierbinţi de dragoste, la un pahar de vin fiert. În a