CE BEM, CE MÎNCĂM ● Mult zahăr şi 11 aditivi alimentari
11 coloranţi a folosit producătorul pentru a obţine roşul perfect pentru această acadea. Însă această combinaţie este o adevărată bombă chimică, mai ales pentru copii.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Mult zahăr şi 11 aditivi alimentari
11 coloranţi a folosit producătorul pentru a obţine roşul perfect pentru această acadea. Însă această combinaţie este o adevărată bombă chimică, mai ales pentru copii.
Happy Heart este o acadea în formă de inimă realizată din zahăr şi foarte mulţi coloranţi. Sănătatea celor care consumă astfel de produse este serios pusă în pericol, mai ales dacă acadeaua intră în dieta zilnică. Producătorul, SC Artesans del sucre SRL, a introdus următoarele ingrediente, după cum rezultă din citirea etichetei: "zahăr, glucoză lichidă, albuş de ou praf, arome, coloranţi (E 102 – tartrazină, E 110 – galben portocaliu, E 122 – azorubina, E 124 – roşu ponceau, E 129 – roşu allura, E 131 – albastru patent, E 132 – indigotina, E 133 – albastru briliant, E 163 – antocianine, E 171 – dioxid de titan) şi glicerină E 422".
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că produsul analizat este profund dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat şi o gamă foarte mare de coloranţi chimici azoici de sinteză periculoşi pentru sănătate.
Dintre coloranţii utilizaţi, tartrazina, E 102, este cel mai periculos, avînd cele mai multe şi mai grave efecte adverse. E 102 le poate provoca alergii persoanelor astmatice. Mai rău, copiii se pot alege cu astm, rinită, urticarie. Dacă se depăşeşte doza zilnică admisă de 7,5 mg/kg corp poate provoca tumori tiroidiene. E 110, galben portocaliu, este tot un colorant azoic de sintez