1 Decembrie, sărbătoarea noastră naţională, a scos românii în stradă din motive diferite. Unii au ieşit din patriotism, alţii ca să urmărească paradele militare, acolo unde acestea au avut loc. Alţii, mai pragmatici, ca să se aşeze la coadă pentru o porţie de sarmale, fasole cu cărnaţi şi un pahar de vin fiert sau ţuică.
Până și cei de la fițosul Bamboo au contribuit cu niște cazane cu sarmale pentru patrioții de la Obor
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Franceska Alberet, din Voluntari, lucrează la spații verzi și a avut privilegiul de a nu sta la coadă
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Dacă anul trecut primarul sectorului 2 a distribuit în "frontul de luptă" de la Obor, 67.000 de sărmăluţe, anul acesta 33.000 de porţii a câte trei sarmale, cu câte o chiflă şi o cinzeacă de ţuică fiartă au umplut burţile pofticioşilor.
Cele o sută de mii de sarmale, pregătite de zeci de restaurante, başca 1.250 de litri de ţuică, au fost împărţite în 13 puncte din sectorul lui Neculai Onţanu (general în rezervă). Numai la Obor, în stânga şi dreapta primăriei, opt restaurante au asigurat cam un sfert din întrega cantitate. Şi dacă anul trecut sarmalele au fost pregătite numai de restaurante cu specific românesc, precum Casa Jienilor sau Hanul Berarilor, anul acesta le-au venit în sprijin turcii de la Anatolia şi, surpriză, fiţosul Bamboo!
"Sunt calde, mamă, şi foarte bune, să-i dea Dumnezeu sănătate lu’ dom’ Onţanu, că e moldovean de-al meu! Altădată dădea fasole...", vorbeşte cu gura plină Franceska Alberet, din Voluntari, lucrătoare la salubritate. "N-am stat la coadă, că pe noi, ăştia de la «Spaţii Verzi», ne-au băgat în faţă!", recunoaşte femeia. De altfel, statul la coadă nu durează mai mult de zece minute, întrucât Poliţia Locală a strunit gloata într-o grămadă ordonată. "Sarmalele sunt bune da’ ţuica e şi mai bună! Mulţam lu’ dom’ primar", e fericit