Pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unei femei insărcinate, sunt de părere experţii în sănătate. Potrivit acestora, datorită conţinutului ridicat de acid folic, cunoscut şi sub numele de vitamina B9, pâinea previne ajută la prevenirea bolii spina bifida, afecţiune congenitală, notează Daily Mail.
Medicii spun că acidul folic este o substanţă extrem de importantă pentru organismul oricărei femeie atât în perioada de sarcină, cât şi în cea de dinaintea concepţiei.
Pâinea conţine vitamine, fibre şi minerale esenţiale organismului, este o sursă importantă de carbohidraţi cu ardere lentă, fapt care ajută la menţinerea constantă a glicemiei şi asigură energie organismului. Cu toate acestea, nutriţioniştii afirmă că acest aliment trebuie mâncat cu moderaţie, deoarece îngraşă.
Chiar dacă conţinutul caloric al acestui aliment este relativ mare, medicii nutriţionişti recomandă cel mult două felii de pâine la fiecare masă principală, deoarece consumarea acesteia în cantităţi rezonabile este obligatorie într-o dietă echilibrată.
În plus, pâinea are un indice glicemic ridicat, motiv pentru care este recomandat să elimini din alimentaţie pâinea albă, deoarece este fabricată din făină rafinată. Cea mai bună este pâinea din făină integrală, din făină de secară care, deşi are un conţinut caloric mai ridicat decât cea albă, oferă rapid senzaţia de saţietate.
Nutriţioniştii mai precizează că pâinea albă conţine de trei ori mai puţine vitamine şi oligoelemente, iar magneziu, calciu şi fosfor - de cinci ori mai puţin - decât pâinea integrală. Procesul tehnologic de măcinare a grâului scade calitatea nutritivă a pâinii. Astfel, în făina albă mai rămân mici cantităţi de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc şi magneziu.
Pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a unei femei insărcinate, sunt de părere