CE BEM, CE MÅNCÅM ● Con,tine o cantitate mare de zaharuri
Cerealele utilizate pentru acest baton au fost prăjite. În timpul acestui proces se dezvoltă acrilamida, substanţă care este incriminată pentru apariţia cancerului.
CE BEM, CE MÅNCÅM ● Con,tine o cantitate mare de zaharuri
Cerealele utilizate pentru acest baton au fost prăjite. În timpul acestui proces se dezvoltă acrilamida, substanţă care este incriminată pentru apariţia cancerului.
Batonul cu cereale Corny poate constitui o gustare hrănitoare pentru majoritatea dintre noi dacă nu ar avea atât de multe glucide care ne pot da peste cap pancreasul. Ingredientele lui înscrise pe etichetă sunt: "fulgi de cereale prăjite 30% (ovăz, grâu), sirop de glucoză şi fructoză, merişor deshidratat 11%, fulgi de porumb (porumb, zahăr, sare, malţ de orz), făină de grâu, sirop de glucoză, zahăr brun, ulei de nucă de cocos, zahăr, făină de orez, făină de porumb, miere, acidifiant: acid citric E 330, arome, malţ de orz, emulsificatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, sare, ulei de floarea soarelui, agenţi de afânare (difosfaţi E 450, carbonat de sodiu E 500), sirop de zahăr caramelizat. Poate conţine bucăţi de alune, migdale şi arahide".
ANALIZÅ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi analizează produsul: "baton din cereale cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un mare exces de glucide atât cu absorbţie lentă (amidon), cât mai ales cu absorbţie rapidă (zaharoză, glucoză, fructoză), imprimând produsului o încărcătură glicemică foarte ridicată, periculoasă pentru pancreasul endocrin". Deşi produsul nu are etichetă nutriţională, din analiză rezultă şi o densitate energetică foarte ridicată (aproximativ 400 kcal/100g). Un alt ingredient care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor este fructoza, al cărei metabolism poate duce la creş