Apropierea sarbatorilor de iarna a dus la cresterea numarului de cazuri de alergodermii provocate de consumul excesiv de preparate traditionale din carne. Numai ieri, in Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi au ajuns trei barbati cu varste cuprinse intre 19 si 60 ani cu alergodermii, acestia simtindu-se rau dupa ce au mancat icre, carnati si alte preparate din carne. "Pacientii s-au prezentat la UPU cu alergodermii dupa ce au consumat icre, carnati si alte preparate traditionale. Sunt cazuri cu care ne confruntam tot mai des in preajma sarbatorilor si ne asteptam in urmatoarea perioada la o avalansa de probleme de acest fel. Sigur, ne dorim cat mai putini pacienti de sarbatori, dar din experienta anilor anteriori, ne asteptam la o crestere a numarului de cazuri de colici biliare, renale, pancreatite", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD la Spitalul Sf. Spiridon.
Medicii avertizeaza ca preparatele consumate in exces pot produce grave probleme de sanatate si recomanda consumul cumpatat de alimente si alcool, precum si efectuarea de cat mai multa miscare. Consumul moderat de alimente si alcool, în special în aceasta perioada a sarbatorilor, poate preveni riscul declansarii unor afectiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afectiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si obezitatea. Prin urmare, atentie la grasimi, prajeli sau alcool, atentie la cantitatea si calitatea produselor pe care le consumati.
Apropierea sarbatorilor de iarna a dus la cresterea numarului de cazuri de alergodermii provocate de consumul excesiv de preparate traditionale din carne. Numai ieri, in Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi au ajuns trei barbati cu varste cuprinse intre 19 si 60 ani cu alergodermii, acestia simtindu-se rau dupa