Fum de grătare, miros de mâncăruri, muzică şi mai ales, multă voia bună. Toate acestea au putut fi întâlnite în staţiunea Secu de lângă Reşiţa. Ba mai mult, ca totul să fie perfect, nu au lipsit tocăniţele vânătoreşti, sarmalele la ceaun, tradiţionalii mici, puii la rotisor şi chiar delicatese mexicane. Totul a fost asezonat cu multă voie bună şi, la un loc, au format ingredientele pentru cea mai frumoasă petrecere a poliţiştilor cărăşeni şi nu numai, fiindcă la cratiţă s-au aşezat şi reprezentanţii poliţiştilor din judeţul Timiş.
Competiţia chipielor
Staţiunea Secu a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un concurs mai special de gătit, organizat de poliţiştii cărăşeni- mai exact, poliţiştii Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractant din România. Asta nu înseamnă că nu au fost primiţi acolo poliţiştii nemembrii de sindicat. Pregătirile au început încă de la ora 09.00, când poliţiştii au tăiat lemnele, au aprins focurile, au cărat apă în bidoane, au pregătit ceaunele şi ingredientele secrete, iar la ora 11.00, poliţiştii au dat startul competiţiei culinare.
Competiţia bănăţenilor
În concurs s-au înscris 12 echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş Severin, dar şi colegi din Poliţia de Frontieră precum şi poliţişti din judeţul Timiş. Dacă protagoniştii principali în arta gătitului au fost bărbaţii, aceştia nu au putut face mai nimic fără ajutoare - soţiile sau prietenele. De fapt, acestea au cam făcut tot ceea ce înseamnă lucrul migălos: curăţatul, tocatul, spălatul şi restul. Domnii s-au limitat la a amesteca în ceaune şi a gusta preparatele.
Fiecare echipaj şi-a ales un preparat, dar în acest an au predominat tocăniţele de vânat. Bineînţeles că nu a lipsit nici juriul, care a supervizat activitatea şi la final, a dat verdictul: locul întâi a fost câştigat cu o tocăniţă de vânat de echipajul Poliţi