Lucrează la o pizzerie şi consideră că numai la el se poate găsi o pizza cu adevărat delicioasă. Pentru această performanţă însă a trebuit să parcurgă un drum lung.
George Decu avea deja o calificare de bucătar, odată cu terminarea Liceului de Alimentaţie Publică din Brăila. Acum doi ani însă a avut ocazia să urmeze un curs de pizzar, curs efectuat la Constanţa.
A avut norocul ca unul dintre cei care le-au predat tainele meserie să fie un italian în vârstă de peste 70 de ani. Bătrânul, foarte jovial de altfel, a avut grijă să-i înveţe pe cei mai destoinici dintre cursanţi câteva trucuri prin care pizza pregătită de ei să se îmbogăţească cu gustul tradiţional
Revenit acasă, la pizzeria unde lucrase şi înainte de curs, a avut de trecut examenul consumatorilor.
„Dintotdeauna aici s-a făcut o pizza foarte bună. Aşa că a fost destul de greu să arăt că am venit cu o soluţie nouă. Dar am aplicat-o şi faptul că numărul celor care comandă acest produs la noi creşte constant, chiar şi acum pe timp de criză nu poate decât să ne confirme faptul că am trecut cel mai greu test, acela al convingerii clienţilor că facem într-adevăr pizza, nu turte numite pompos pizza, ca în alte părţi", ne-a spus George.
Cuptorul face diferenţa
A avut ocazia să viziteze Italia de câteva ori, ultima dată chiar invitat de cel care l-a învăţat secretele meseriei. Acolo a înţeles de ce pizza italiană are gustul inconfundabil.
„În Italia, oricine deschide o pizzerie respectă regula de bază a acestui produs. Anume o pizza se găteşte doar în cuptor cu vatră, încins cu lemne. Poţi să ai cea mai tare pizzerie din lume, cea mai luxoasă, cea mai ieftină, dacă este dotată cu cuptor electric, atunci faliment scrie pe ea", ne-a mărturisit pizzarul.
„În localurile care ţin la tradiţie, există un adevărat ritual al încingerii cuptorului. Se pun lemene de un anume tip,