Pentru a fi sănătoşi avem nevoie de o varietate de alimente foarte hrănitoare. Fructele şi legumele, peştele, lactatele, cerealele, nucile şi uleiurile presate sunt reprezentative pentru
Pentru a fi sănătoşi avem nevoie de o varietate de alimente foarte hrănitoare. Fructele şi legumele, peştele, lactatele, cerealele, nucile şi uleiurile presate sunt reprezentative pentru această categorie. Totuşi, aceste tonice naturale trebuie consumate cu moderaţie pentru ca organismul să se menţină în formă. Dietele de slăbit, apărute ca ciupercile după ploaie, nu sunt eficiente pentru toţi cei care le îmbrăţişează. Recuperarea kilogramelor pierdute este un punct critic pentru dietele care promit o sănătate de fier şi un trup de invidiat. Un regim în în vogă este dieta Okinawa.
Aceasta promite celor care îi respectă principiile un control sigur asupra apetitului şi a imunităţii organismului. Această dietă este de fapt regimul alimentar urmat cu sfinţenie de locuitorii arhipelagului Okinawa, situat între China, Japonia şi Taiwan. Dieta tradiţională a acestei zone foloseşte nouă alimente de bază.
Orezul este considerat de nutriţionişti un adevărat tonic cerebral care reuşeşte să ţină sub control nivelul colesterolului.
Produsele preparatele din soia - tofu, fasolea de soia, laptele din soia - toate sunt ideale pentru vigoarea organismului nostru. Ca materie primă, soia nu conţine multe calorii şi are efecte anticancerigene.
Ceaiul verde, un puternic antioxidant este foarte eficient în curele de slăbire.
Cerealele, considerate alimente complete, conţin substanţe foarte hrănitoare.
Algele marine fac parte din categoria nutrienţilor foarte valoroşi, în cazul persoanelor stresate şi anemice.
Varza, o legumă renumită pentru virtuţile ei medicinale, este un aliment cu o acţiune anticancerigenă dovedită.
Peştele gras este un ali