Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu usor, de primavara, cu combinatii inedite.
Tarate, morcovi si seminteMere coapte cu crema de vanilie
Demonstratia practica a prepararii meniului
Tarate, morcovi si seminte
(35 de minute)
4 linguri de tarate2 oua100 ml lapte batut1 lingurita de seminte de dovleac(prajite)1 lingurita de seminte de florea soarelui(prajite)sare si piper Umplutura:
1 morcov1 lingura sos de soia1 lingura zeama de lamaie70 ml de apa1 lingurita seminte dovleac1 lingurita floarea soareluisare si piper Dressing-ul:
1lingura ulei de masline1 lingurita zeama de lamaie1 lingura de ghimbir proaspat ras100 ml suc de morcov sau morcov pasat1 lingurita sos de soiasare si piper Un fel de mancare sanatos, fara a folosi ulei prajit. Se amesteca taratele, ouale, cu semintele de dovleac si floarea soarelui, sarea si piperul.
Dupa ce se formeaza o pasta, se adauga laptele batut amestecand cu telul. Va rezulta un amestec cu consistenta celui de la clatite.
Intr-o tigaie de teflon se prajeste aluatul pe o parte si pe alta.
Combinatia dintre tarate si iaurt da o savoare deosebita. Morcovul inabusit cu sosul de soia si semintele prajite da o savoare si o personalitate deosebita felului de mancare. Morcovul se taie subtire si cat se poate de lung. Se inabusa intr-o tigaie cu putina apa , sos soia, zeama de lamaie, sare si piper.
Cand morcovul s-a mai inmuiat se adauga semintele de dovleac si florea soarelui, se ia tigaia de pe foc si se acopera cu capac.
Se amesteca sucul de morcovi sau morcovul pasat cu ghimbirul ras, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul si sosul de soia. Se paseaza cu blenderul si se obtine o pasta.
Se serveste cald. @N_