Pentru că pastele au devenit de mult timp vedetele bucătăriei internaţionale, cel de-al optulea volum al seriei Jamie Oliver (partea a treia din "Întoarcerea bucătarului care se dezbracă... de secrete") vă propune să simţiţi din plin gustul specialităţilor italiene, pregătite în stil englezesc şi în bucătării româneşti. De asemenea, continuă nebunia specialităţilor marine, căci nu aveţi cum să vă săturaţi de reţetele lui Jamie!
Iar pentru că la început Jamie v-a arătat în stilul caracteristic, uşor serios, uşor glumeţ, cum se pot face cele mai simple "stracci" (sau "zdrenţe", dacă vă place mai mult să le numiţi în graiul românesc), astăzi a venit timpul să intraţi în bucătării şi să vă jucaţi un pic de-a bucătarul priceput. Fără să vă daţi seama, veţi pregăti... tortellini. Spre surprinderea multora, acestea pot fi ceva mai mult decât rotocoalele de aluat umplute cu te miri ce, dar mai ales cu brânză, cu spanac sau cu ciuperci, ambalate în pungi care nu spun nimic. Uitaţi cu totul de ele şi molipsiţi-vă de entuziasmul lui Jamie!
TORTELLINI ÎN... PATRU PAŞI
Tortellini chiar se pot pregăti în casă, pornind de la foaia de aluat care nu poate să dea greş (Jamie se laudă chiar că este "o excepţională reţetă de bază pentru paste"), obţinută din doar trei ingrediente: făină de grâu dur, făină de griş şi ouă. După ce se întinde foaia de aluat, se taie în pătrate, se aşază în mijloc umplutura (aici vor apărea cele mai mari surprize!), apoi se împătureşte, în formă de triunghi. Nu are importanţă dacă figura geometrică nu va fi perfectă, căci tocmai această "scăpare" va dovedi că sunteţi autorul incontestabil al unor excelente şi sănătoase tortellini de casă. După ce se rulează triungiurile către vârf, se aduc colţurile laterale spre centru, se presează şi gata. Dacă vi se pare totuşi complicat, observaţi cu atenţie imaginile în care Jamie demo