După 16 ani în care a fost funcţionar public, Puiu Badea a decis să se ocupe doar de afacerea cu murături. El a observat, în timp, că gogonelele şi morcovii puşi în saramură au mare succes în familie, dar şi în rândul prietenilor. „De doi ani am mutat afacerea şi pe internet şi am început să mă ocup serios şi de exporturi în Europa“, povesteşte Puiu Badea.
El se mândreşte cu faptul că în Teleorman, de unde este el, doar bărbaţii pun murăturile pentru iarnă.
Reţetă secretă și combinaţii inedite
Câteva sute de borcane cu murături asortate au luat deja drumul Italiei în ultimele două luni.Secretul murăturilor este reţeta păstrată cu sfinţenie de la bătrâni. „Gogonelele, pepenaşii şi morcovii sunt crescuţi de mine sau procuraţi de la ţărani pe care îi cunosc foarte bine şi care nu folosesc îngrăşăminte chimice. Nu pun niciun pic de conservant, ci doar apă şi sare, în proporţii pe care le păstrez secrete", spune bărbatul. Mare succes au şi vinetele şi ardeii copţi pe tavă, la foc de lemne, sau zacusca, numai bune pentru lunile de iarnă. Bărbatul foloseşte şi combinaţii inedite: el pune la murat gulii, mere, pere, pepene galben, asortate în borcane, specialităţi foarte apreciate de străini.