Celulita este declarată inamicul numărul 1 al femeilor. Medicii spun că 4 din 5 femei au celulită şi peste 90% dintre acestea dezvoltă până la vârsta de 30 de ani stadiile incipiente ale aspectului de coajă de portocală a pielii. Printre principalele motive ale apariţiei acestei afecţiuni se numără factorii genetici, dezechilibrul hormonal sau stilul de viaţă dezechilibrat.
Potrivit nutriţioniştilor, alimentaţia echilibrată din punct de vedere nutriţional şi renunţarea la sedentarism reprezintă cele mai la îndemână metode de a combate aspectul de coajă de portocală al pielii.
Mai jos puteţi vedea cinci reguli de bază pentru a combate celulita.
● Evitaţi carbohidraţii după ora 18. Nutriţioniştii recomandă să renunţaţi să mâncaţi dulciuri, fructe, făinoase şi leguminoase, precum fasolea sau mazărea, la cină. Potrivit specialiştilor, glucidele din compoziţia lor se transformă uşor în grăsime, mai ales dacă acestea sunt servite la ultima masă a zilei, atunci când metabolismul este unul încetinit. Pentru a diminua aspectul de coajă de portocală al pielii este indicat ca la cină să mâncaţi proteine slabe, care se găsesc în peşte şi în carne de pui sau de curcan, lângă care puteţi adăuga o porţie de legume uşor înăbuşite sau sub formă de salată.
● Abuzaţi de antioxidanţi. Vitaminele A, C şi E sunt principalele arme în lupta împotriva celulitei. Acestea luptă împotriva radicalilor liberi şi au proprietatea de a întări şi proteja pielea. Nutriţioniştii recomandă să mâncaţi cât mai multe legume proaspete, care sunt puternic colorate, precum ardeii graşi, morcovii, castraveţii şi roşiile. În plus, pentru a diminua aspectul de coajă de portocală mai este indicat să mâncaţi zilnic frucute, seminţe, nuci, alune, migdale, deoarece au un conţinut ridicat de antioxidanţi.
● Creşteţi aportul de lecitină. Nutriţioniştii spun că lecitina este o substa