„Ruloul brâncovenesc“, „Mâncarea boierului“ şi şampania ecologică sunt doar câteva produse eco recomandate. Preparatele servite la „Curtea Brâncovenească“ sunt luate din manuscrisele brâncoveneşti, păstrate la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti.
La singurul restaurant ecologic din Constanţa, clienţii sunt desfătaţi cu produse din manuscrisele brâncoveneşti. „Mâncarea boierului“ este un preparat care conţine piept de pui dezosat, costiţă, ciuperci proaspete, smântână, caşcaval şi broccoli, toate ingredientele fiind ecologice. Gust modificat În bucătărie, proprietarii restaurantului Curtea Brâncovenească, Irina şi Marcel Bouroş, îl au ca model pe Constantin Brâncoveanu. „A fost un educat în materie de preparate. Câteva dintre reţetele pe care le facem în restaurantul ecologic le-am luat din manuscrisele brâncoveneşti, care sunt păstrate cu sfinţenie la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti“, povesteşte Marcel Bouroş. Gustul mâncărurilor ecologice preparate în restaurant este uşor modificat, tocmai pentru că ingredientele sunt ecologice. „Grâul este netratat, animalele de la care luăm carnea sau laptele sunt crescute şi hrănite ecologic. De la pămânul pe care cultivăm şi până la mâncarea din faţa clientului, totul este ecologic“, explică Irina Bouroş.
Aprovizionare eco Cei doi deţin o fermă acreditată ecologic, la Medgidia, unde cultivă cereale şi cresc vaci de lapte şi păsări. „În rest, pentru restul produselor, avem contracte cu diferite firme din ţară care ne aprovizionează. E destul de greu să găsim fiecare produs ecologic şi ne-a luat circa un an până am găsit furnizorii“, a precizat Marcel Bouroş. Dacă vinul ecologic îl aduc din zona Vrancei, peştele este luat direct de la cherhanale, iar ouă eco tocmai din Ardeal. Preţuri piperate Irina Bouroş a găsit şi soluţii pentru a-i face pe toţi să le savureze. „Carnea pe care noi o preparăm este mai