Principalul motiv invocat de femei pentru comportamentul alimentar necorespunzător este lipsa timpului, iar bărbaţii spun că nu au un program fix al meselor, arată un studiu Unilever Food Solutions, citat de Agerpres.
Acelaşi studiu a subliniat faptul că percepţia asupra mâncării sănătoase din restaurante şi asupra comportamentului alimentar propriu este diferită în funcţie de sex.
Femeile au mai menţionat ca motive pentru greşelile pe care le fac atunci când iau masa în oraş tentaţia de a consuma fast-food şi faptul că produsele de pe piaţă sunt nesănătoase.
Bărbaţii nu se consideră interesaţi de ceea ce consumă şi cred că oferta alimentară pe care o au la dispoziţie nu este sănătoasă.
Atunci când iau masa în oraş, 50% dintre femei aleg să se răsfeţe cu mâncare nesănătoasă, în timp ce numai 36% dintre bărbaţi recunosc că fac acest lucru.
Atitudinea faţă de mâncarea sănătoasă diferă şi ea: 66% dintre bărbaţi nu consideră mâncarea sănătoasă din meniuri ca fiind săţioasă, comparativ cu 56% dintre femei. Ele şi-ar dori să aibă la dispoziţie mai multe opţiuni sănătoase (71%), acest aspect este mai puţin relevant pentru bărbaţi, numai 52% fiind interesaţi de o varietate mai mare de preparate sănătoase în meniuri.
Întrebaţi care sunt felurile care par gustoase, bărbaţii le-au numit pe cele cu vită sau porc, iar femeile ar alege feluri cu legume, pui sau peşte.
"Când vine vorba de mâncare sănătoasă, era de aşteptat să apară diferenţe între gusturile femeilor şi cele ale bărbaţilor. Din studiu a rezultat însă că domnii sunt mai uşor de sedus decât doamnele: puşi în faţa a două descrieri ale aceluiaşi fel de mâncare, bărbaţii au fost atraşi de prezentarea apetisantă într-un număr mai mare decât femeile", a declarat Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions.
La întrebarea ce ar trebui să conţină o m