Un proiect transfrontalier pune în valoare oportunităţile unei regiuni care împarte tradiţii comune şi care este azi împărţită între România, Ungaria şi Serbia.
Turistul care îşi caută o destinaţie în Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, care cuprinde judeţe din România, Ungaria şi Serbia îşi poate alege direct locul unde să ajungă. Site-ul http://www.borderless.dkmt.eu prezintă gastronomia, monumente, istoria acestor locuri, dar şi vinurile tradiţionale şi cramele unde pot fi degustate.
În Ungaria, pe lângă crame, vizitatorul poate lua contact direct cu locul de producere a vinurilor, dar şi cu gastronomia maghiară. Unul dintre locurile favorite ale turiştilor este Mangalicatanya, adică Satul Mangaliţa care este situat la Balastya. După o programare prealabilă, aici poate fi văzut direct cum sunt crescuţi porcii din această rasă semisălbatică. Cătunul Mangaliţa se află într-un loc uşor accesibil, la 20 de kilometri de Szeged, la ieşirea de pe autostrada Balástya-Forráskút. El se întinde pe 32 de hectare. Domeniul este aproape autonom, deoarece pe terenul agricol sunt produse furajele necesare şeptelului de porci mangaliţa, în timp ce păşunile şi stufărişul asigură furajele verzi complementare. Cei aproape 50 de porci mangaliţa sunt crescuţi în libertate.
Practic, ei „hoinăresc" pe tot parcursul anului, nu au nici măcar o cocină, iar carnea lor este excepţională. Într-o clădire veche, cu pereţi de văiugă, au fost amenajate încăperi separate pentru maturarea produselor din carne de Mangaliţă, toate la standarde europene. Oaspeţii pot degusta aici bucate din carne de miel, porc şi pui, pregătite în cuptorul de văiugă, pe jar de dud, pe lângă oferta completă de produse din mangaliţă. O altă atracţie este Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, adică Muzeul Salamului Pick şi al boielei de Seghedin. Salamul Pick şi boiaua de Seghedin sunt b