Brânzeturi, şuncă şi cârnaţi, sucuri şi gemuri tradiţionale, toate pot fi cumpărate în weekend de orădenii reticenţi la E-uri şi conservanţi. Primul târg de produse ecologice şi tradiţionale din acest an şi-a deschis astăzi porţile, la centrul comercial Era din Oradea.
Daniela Demian, din Husasău de Tinca, participă în acest weekend la „Târgul Tradiţional de Bunătăţi”, cu brânză maturată de capră şi oaie şi telemea de vacă. „Sunt produse organice, cu certificat. Avem o păşune bio, iar furajele cu care hrănim caprele şi oile sunt ecologice“, a spus Daniela Demian. Mariana Bogdan, producător de carne şi preparate din carne bio din Salonta, a adus la Oradea bunătăţi tradiţionale. „Avem produse naturale, de casă, pregătite ca la ţară, cu fum de rumeguş şi sare, fără conservanţi”, a spus Mariana Bogdan.
Ramona Podilă vinde gem, siropuri şi sucuri, toate realizate acasă. „Produsele noastre nu conţin coloranţi sau conservanţi”, a spus Podilă, subliniind că secretul calităţii produselor sale sunt fructele din care sunt făcute. „Ne ocupăm personal de creşterea pomilor fructiferi”, a explicat aceasta.