Biologul Gheorghe Mencinicopschi a explicat câteva din miturile alimentare în cadrul emisiunii „B1, viaţa e frumoasă", de pe B1 TV. Printre alimentele analizate se numără bineînţeles pâinea, fructele şi legumele, mierea, laptele, ouăle şi conservele de peşte.
În ceea ce priveşte pâinea, specialistul a demontat mitul conform căruia pâinea îngraşă, explicând că singurul factor este cantitatea în care este consumată, adăugând că pâinea prăjită ar putea să îngraşe mai mult, din cauza schimbărilor produse în consistenţa ei în timpul preparării. Pâinea este greu de digerat în faza caldă, din cauza mixturii de gluten şi amidon, astfel că pâinea trebuie lăsată câteva ore să se răcească înaitne de a fi consumată.
În aceeaşi categorie intră covrigii calzi şi pufuleţii, care sunt bogaţi în glucide expandate, care pot îngrăşa. Biologul Gheorghe Mencinicopschi a explicat câteva din miturile alimentare în cadrul emisiunii „B1, viaţa e frumoasă", de pe B1 TV. Printre alimentele analizate se numără bineînţeles pâinea, fructele şi legumele, mierea, laptele, ouăle şi conservele de peşte.
În ceea ce priveşte pâinea, specialistul a demontat mitul conform căruia pâinea îngraşă, explicând că singurul factor este cantitatea în care este consumată, adăugând că pâinea prăjită ar putea să îngraşe mai mult, din cauza schimbărilor produse în consistenţa ei în timpul preparării. Pâinea este greu de digerat în faza caldă, din cauza mixturii de gluten şi amidon, astfel că pâinea trebuie lăsată câteva ore să se răcească înaitne de a fi consumată.
În aceeaşi categorie intră covrigii calzi şi pufuleţii, care sunt bogaţi în glucide expandate, care pot îngrăşa.