La sfirsitul saptaminii trecute, un ordin al directorului general al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare, dr. Dragos Corlateanu, interzicea vinzarea de carne tocata si pasta de mici. Potrivit acestui ordin, comerciantii nu mai au voie sa produca, preambaleze si comercilalizeze carnea tocata sau pasta de mici in alta parte decit in fata clientului. La o saptamina de la adoptare, ordinul nu pare sa ii sperie pe comercianti, care continua sa vinda, ambalata sau vrac, carnea tocata. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Vrancea sustine, insa, ca pe viitor in judetul nostru nu se va mai produce nici o abatere de la hotarirea sefului sau. Directia Sanitara Veterinara Vrancea a primit zilele trecute un ordin al directorului general al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare, dr. Dragos Corlateanu, cu privire la prevenirea imbolnavirii populatiei prin consum de carne tocata si pasta de mici. Ordinul a intrat in vigoare la 26 ianuarie a.c. si are in vedere apararea sanatatii publice prin dispunerea unor serii de masuri cu privire la acest lucru. Directia Sanitara Veterinara Vrancea a facut cunoscut tuturor agentilor economici din judet, care produc, preambaleaza si comercializeaza carne tocata si pasta de mici, faptul ca se interzice producerea, preambalarea si comercializarea acestei carni in unitati de fabricatie de orice tip (abatoare, fabrici, carmangerii). Carnea tocata poate fi produsa, conform ordinului emis de minister, numai in unitatile de desfacere, la cerere, in fata cumparatorului. De asemenea, pasta de mici poate fi produsa in unitati de fabricatie autorizate sanitar veterinar, numai din carne refrigerata. Agentii economici sint atentionati totodata asupra faptului ca fabricarea pastei de mici din carne congelata si decongelata este interzisa. Mai mult decit atit, ordinul precizeaza ca preambalarea, ambalarea, etichetarea si expedierea ei se realizeaza cu resp