Ionuţ a urmat cursuri la o şcoală de mecanici auto, dar a ales să se facă bucătar. La 24 de ani, tânărul a lucrat în cele mai exigente restaurante de lux din ţară şi stăinătate.
Despre Ionuţ Adrian Burlacu se poate spune că este unul dintre tinerii care au reuşit să-şi facă un rost în viaţă pe cont propriu. Pasionat de bucătărie, tânărul a fost un autodidact convins, care a renunţat la meseria lui de bază pentru a-şi îndeplini visul din copilărie.
„Am vrut tot timpul să ajung bucătar. Îmi place să gătesc şi mă perfecţionez în arta gastronomiei. Am muncit mult ca să ajung aici. De la 18 ani am lucrat în restaurante din ţară şi străinătate, până am ajuns să fiu căutat pentru mâncarea pe care o prepar. Când pui pasiune în ceea ce faci, vine şi succesul“, spune tânărul.
Bucătar-şef la Madrid
Ionuţ a furat meserie de la maeştrii bucătari alături de care a lucrat, iar acum se poate mândri cu propriile performanţe. S-a bucurat de apreciere în Spania, ţară în care a lucrat mai mulţi ani într-un mare restaurant din centrul Madridului. La scurt timp după ce a fost angajat, a devenit bucătar-şef datorită savorii bucatelor pe care le prepara.
„În Spania am fost îndemnat să plec de sora mea care mi-a spus că pierd timpul în România, unde câştigam câteva sute de euro pe lună. Aşa am ajuns să lucrez în Madrid într-un mare restaurant din cel mai mare centru comerical din capitala Spaniei unde zilnic intră mii de oameni din toate colţurile lumii“, îşi aminteşte Ionuţ Adrian Burlacu.
Modernizează reţetele
Tânărul este mândru că a reuşit să-i facă pe spanioli să aprecieze mâncărurile româneşti. „Când le-am făcut sarmale au fost foarte încântaţi. Au comandat câte două porţii. Nu puteau să pronunţe sarmale, dar înţelegeam ce vor. Nu mai spun ce succes am avut cu mămăliga. La început nici nu ştiau cum s-o mânânce. Credeau că