Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor efectua, din 12 decembrie, controale în pieţe şi magazinele alimentare din judeţ, pentru a se asigura că toţi comercianţii respectă normele în vigoare. Verificările vor fi efectuate de echipe mixte, din care vor face parte atât angajaţi ai DSVSA cât şi de la Direcţia de Sănătate Publică. „Toţi colegii de la compartimentele Inspecţie şi Siguranţa Alimentelor de origine animală şi non animală vor participa la aceste acţiuni de control, care vor începe din data de 12 decembrie”, ne-a declarat Adrian Rădulescu, purtătorul de cuvânt al DSVSA. Anul acesta, micii producători vor putea comercializa carnea în pieţele agroalimentare numai dacă li se pun la dispoziţie spaţii special amenajate, iar animalele au fost sacrificate în abatoare autorizate sanitar veterinar.
Reprezentanţii ANSVSA recomandă consumatorilor să fie atenţi de unde şi ce cumpără, să verifice dacă produsele sunt în termen şi au fost depozitate corespunzător. În ceea ce priveşte organele, nu există riscul îmbolnăvirii de trichineloză, ci al unor toxiinfecţii alimentare. Pentru preparate, carnea trebuie tocată în momentul cumpărării, iar dacă se cumpără carne tocată ambalată, trebuie verificată eticheta, pentru a vedea care este termenul de valabilitate. Peştele proaspăt trebuie să aibă ochii lucioşi, limpezi, iar branhiile de culoare roz.
Brânzeturile trebuie comercializate în ambalaje de unică folosinţă.
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor efectua, din 12 decembrie, controale în pieţe şi magazinele alimentare din judeţ, pentru a se asigura că toţi comercianţii respectă normele în vigoare. Verificările vor fi efectuate de echipe mixte, din care vor face parte atât angajaţi ai DSVSA cât şi de la Direcţia de Sănătate Publică. „Toţi colegii