În ultimele două luni, trei simigerii au apărut în oraş. Reţetele noi şi preţurile mici i-au cucerit pe bistriţeni şi îi fac să renunţe la clasicele sandvişuri şi să devină clienţi fideli ai bunătăţilor la 1 leu
Covrigii cu nucă, cu mac sau seminţe sunt noua sursă de venit pentru trei simigerii deschise recent în oraş. Două firme din Moldova şi un administrator din Bistriţa au dat tonul în mâncarea de zi cu zi a orăşenilor şi spun că afacerile merg destul de bine. Pentru că sunt ieftini şi uşor de mâncat, inclusiv pe stradă, covrigii au devenit meniul obligatoriu al multor bistriţeni, obişnuiţi cu produsele fast-food.
„Mănânci doi covrigi şi te saturi pentru totă ziua"
Zilnic, în fiecare dintre cele trei covrigării se coc la temperaturi de sute de grade, în medie, 1.000 de covrigi. Ingredientele noi şi specialităţile cu mozzarella sau cremvuşti picanţi, i-au cucerit repede pe bistriţeni. „Noi am deschis din 15 septembrie şi avem multe simigerii în toată ţara. Lanţul nostru de covrigării este din Piatra-Neamţ, de acolo primim şi ingredientele, iar reţelele sunt ceva nou pentru bistriţeni. Afacerea merge foarte bine, oamenii cumpără pentru că sunt proaspeţi, ieftini şi din ingrediente naturale. Mănânci doi covrigi şi te saturi pentru toată ziua. Cu doi lei ai mâncat mai ieftin decât în orice fast-food din oraş", spune Alexandru Borşa, administratorul Simigeriei Petru, de pe pietonalul Liviu Rebreanu. Acesta mai spune că afacerea prinde contur la Bistriţa, dar că investiţia este mare şi se amortizează în timp. „Sunt cheltuieli cu autorizătile, cu chiria şi personalul angajat, iar , pentru a face profit, ar trebui să vindem peste 2.000 de covrigi pe zi, iar noi facem cam 1.000", mai spune Borşa. Şi în cetrul oraşului, la Simigeria Arina, vânzările merg bine, însă afacerea nu e la fel de prosperă ca în alte oraşe. „Noi am deschis din august,