Despre fostul procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, Ghenadie Ciobanu, anchetatorii anticorupţie susţin că primea atenţii constând în “vin, picioare de oaie, carne de porc, ouă.” Pe parcursul unui an, acesta a cumpărat 1.000 de litri de vin pe care i-a depozitat în garajul instituţiei publice, potrivit DNA.
Ancheta micilor “atenţii” primite de-a lungul anilor de către Ghenadie Ciobanu (foto jos) este în plină desfăşurare fiind instrumentată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi. Detaliile picante despre activitatea presupus infracţională derulată de Ciobanu în perioada în care a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău apar într-un rechizitoriu prin care acesta a fost trimis recent în judecată pentru luare de mită.
Potrivit documentului citat, magistratul ieşean, suspendat în prezent din funcţie, a lucrat la “mica ciupeală”timp de ani întregi, fiind de acord să primească bani sau diferite produse pentru a da soluţii “cu dedicaţie” unor persoane pe care le cerceta. DNA Iaşi susţine că, pe lângă diferite sume de bani, Ciobanu ar fi primit de-a lungul vremii şi de-ale gurii sau băuturi alcoolice, cum ar fi carne de porc, ouă sau vin.
DNA: A transformat Parchetul într-o anexă a combinatului vinicol Cotnari
Tot în rechizitoriul amintit, întocmit de doi procurori anticorupţie ieşeni şi avizat de Doru Tuluş, şeful secţiei II a structurii centrale DNA, apare o informaţie halucinantă. Ghenadie Ciobanu ar fi depozitat în incinta instituţiei publice pe care o conduce nu mai puţin de o tonă de vin.
“Inculpatul a uzat/abuzat de funcţie în scopul de a obţine avantaje materiale pentru sine. Deşi sumele de bani ori bunurile pe care le-a obţinut în acest mod sunt modice (vin, picioare de oaie, carne de porc, ouă) din actele dosarului rezultă că inculpatul a transformat sediul Parchetului într-o anexă a comb