Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Bacău: Ploi torențiale în tot județul (UPDATE)

Publicat in Adevarul, miercuri 23 iunie 2010 · ·

Zeci de culturi sunt compromise. Curțile oamenilor din localitățile Traian, Podul Turcului, Comănești au fost cuprinse de ape.

UPDATE, ORA 10: Autoritățile locale au făcut bilanțul pagubelor produse de ploile torențiale din ultimele ore și susțin că situația este sub control. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cele de la Drumuri au avut însă mult de lucru după ce apele au intrat în curți și beciuri, iar drumurile și podurile au fost, și ele, afectate.

CITEŞTE ŞI: PLOILE REVIN ÎN IALOMIŢA

Potrivit lui Dumitru Nadă, secretarul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, cele mai mari cantități de precipitații s-au înregistrat noaptea trecută în Bacău (39 de litri pe metru pătrat) și Dărmănești - Târgu Ocna (22-25 l/mp). În comuna Căiuți o porțiune din drumul național 11 A a fost acoperită de ape și au fost colmatate trei poduri rutiere și un pod de cale ferată. O gospodărie a fost inundată. „S-a intervenit cu un buldozer, drumul a fost redat circulației și au fost rezolvate și celelalte situații", a precizat Dumitru Nadă.

În orașul Comănești, bilanțul inundațiilor cuprinde trei gospodării, un beci și cinci fântâni inundate. Pompierii au intervenit cu motopompe, la fel ca și în comuna Podu Turcului, unde apa a ajuns în subsolul spitalului comunal, al unei case, în două curți și două beciuri. O situație mai gravă s-a înregistrat în comuna Traian, unde au fost acoperite de apă și aluviuni porțiuni din două drumuri: DJ 207 D Traian - Bodgănești și DC 17. Muncitorii și utilajele de la secția județeană de drumuri au intervenit și au deblocat carosabilul. Potrivit secretarului Dumitru Nadă, autoritățile locale sunt optimiste pentru perioada următoare, deoarece prognoza indică o scădere a cantităților de precipitații ce vor cădea în următoarele zile.