Sucurile de fructe sunt binevenite la mesele festive. Ele sunt surse de sănătate, întăresc sistemul imunitar şi întârzie îmbătrânirea ne asigură fitoterapeutul Eugen Giurgiu. Tot cu acest prilej, ceaiul de coriandru este un aliat de încredere după mesele copioase. De asemenea, pentru persoanele care vor să se înveselească, după o perioadă intensă de stres, cruşonul de ananas este foarte potrivit.
Sucul de mere, bun pentru cei cu probleme cardiovasculare
După o perioadă mai dificilă, când sunteţi obosiţi sau atunci când vreţi să fiţi în formă la o petrecere, sucul de mere este un tonic pe care puteţi conta. În compoziţia sa există substanţe active importante-vitamine (A, B, C, B3), minerale (potasiu, fosfor, calciu), zaharuri, taninuri, pectină, substanţe care acţionează favorabil în numeroasele afecţiuni frecvente -cardiovasculare, reumatice, stări febrile, oboseală cronică. .
Sucul de pere creează o stare de calm
Sucul de pere creează o stare de calm şi de relaxare asupra celui care bea două pahare din această licoare. Totodată, sucul îndepărtează starea de încordare acumulată în timpul zilei. Puterea terapeutică a sucului de pere se datorează compoziţiei sale chimice, bogate în vitamine, minerale, hidraţi de carbon şi în pectine. Este bine să ştiţi că para conţine o substanţă specifică, numită arbutină, care are proprietăţi antiseptice. De aceea, sucul de pere este eficient şi pentru oaspeţii voştri care au probleme pulmonare sau se confruntă cu infecţiile respiratorii sau cu stări febrile. În amestec cu suc de mere mai acrişoare (în părţi egale), sucul de pere (cu excepţia soiului bergamote) este recomandat şi bolnavilor de diabet, deoarece acest cocteil revigorează pancreasul şi stabilizează glicemia.
Coriandrul, bun pentru digestie după mesele copioase
Datorită popularităţii de care se bucură în India şi în multe ţări asiatice