CE BEM,CE MĂNCĂM
Produsul analizat este un amestec de zaharuri stresante pentru pancreas, grăsimi hidrogentae şi aditivi alimentari. Consumatorii sensibili sunt sfătuiţi să evite produsul.
CE BEM,CE MĂNCĂM
Produsul analizat este un amestec de zaharuri stresante pentru pancreas, grăsimi hidrogentae şi aditivi alimentari. Consumatorii sensibili sunt sfătuiţi să evite produsul.
Turtă dulce cu zahăr şi 10% ciocolată Kinkartz are o listă foarte lungă de ingrediente. De pe ea citim: "făină de grău, zahăr, sirop de glucoză-fructoză, masă de cacao, extract de mere, bomboane decorative (zahăr, amidon modificat din grău - unul dintre E 1420, 1440, 1404, sirop de glucoză-fructoză, coloranţi naturali: betaină, curcumină - E 100, clorofilă - E 140i), grăsime vegetală hidrogenată, substanţe de ingroşare: difosfat de sodiu E 450i, bicarbonat de sodium - E 500, carbonat de potasiu - E 501, amidon modificat din cartofi - unul dintre E 1420, 1440, 1404, unt de cacao, sirop de zahăr caramelizat - E 150, condimente, colorant de sinteză: bioxid de titan - E 171, grăsime din unt, gelatină alimentară, emulsificator: lecitină din soia - E 322, sare." Valorile nutriţionale pentru 100 g de produs suntproteine: 8,1 g, carbohidraţi 65,7 g, grăsimi: 8,5 g, energie: 392 kcal/1656kj.
ANALIZĂ. Turta dulce analizată este un produs de cofetărie cu profil nutriţional dezechilibrat cu un exces de glucide. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune că aceste caracteristici imprimă produsului o incărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică mare: 392 kcal/100 g produs. De asemenea, trebuie ţinut cont că turta dulce conţine o sursă de gluten şi surse ascunse de sodiu. Produsul conţine o serie de aditivi alimentari dintre care zahărul caramelizat este cel mai periculos, putănd provoca o serie de efecte adverse. Turta dulce conţine grăsimi hidroge