A predat Istorie si s-a lasat repede. Apoi, a coordonat zece ani reteaua "Monitorul", ca secretar general de redactie si a fost redactor-sef adjunct al ziarului "Obiectiv". A condus revista de vinuri "Romanian Wine Art" si a facut grafica mai multor publicatii romanesti, pe care le-a scos in lume cu chip frumos si cioplit pe gustul cititorului. Omul din fata mea iti face pofta. Nu e o declaratie de dragoste, ci o constatare inutila a uneia dintre numeroasele sale victime. Marius Cristian, alias Costachel, e un jurnalist cunoscut in Iasi. Unul care, la un moment dat, s-a retras in munti. In munti de retete scrise de el sau recuperate de la "clasici", cu care si-a fondat o secta fidela de cititori pe costachel.ro. Pofta buna! Nu stiu ce sa fac cu personajul din fata mea: sa-l iau la bataie, pentru ca si din cauza retetelor sale am pus pe mine citeva kilograme bune, sau sa-i multumesc pentru ca este unul dintre cei care promoveaza bucataria adevarata? Nu stiu ce se poate face cu cetateanul, insa eu sper ca se poate bea, din cind in cind, un pahar de vin in sanatatea lui! Mai mult de atit, ce sa zic. Eu povestesc, doar atit. Fiecare ia ce vrea din retetele astea, iar mie nu imi apartin in nici un caz eventualele consecinte "plus-ponderale". Nu, nu recunosc nimic! Un bucatar priceput trebuie sa fie si un bun povestitor? Cred ca da. Am sa incep insa cu o paranteza: dupa parerea mea, nu poate gati nimeni bine daca n-a mincat bine acasa. Trebuie sa stii, de la bun inceput, ce e aia mincare buna. Or, cam acelasi lucru il are si povestirea pina la urma. Intr-un fel, sint frustrat pentru ca nu pot sa dau de mincare tuturor cititorilor mei. Dar macar trebuie sa le povestesc, sa-i conving, intr-un fel sau altul, ca merita sa incerce. Si inca un lucru: nu mi-am propus niciodata sa dau retete ca atare. Scopul meu este sa dau idei. Asa pacatuieste, de altfel, orice ziarist: ce-i pla