Seoul e unul dintre cele cateva restaurante coreene din Bucuresti. Am inteles ca patronii – coreeni, fara indoiala – de la fostul Korea House, din strada Jiului, au decis sa se mute de acolo, dupa mai multi ani, catre o zona mai buna si sa faca si un « upgrade ». Au inchiriat al doilea etaj din Clubul Tezaal, pe Zorileanu, foarte aproape de Casin, si au deschis noul restaurant coreean acolo, botezat acum Seoul.
Pentru cine nu stie, clubul-restaurant Tezaal a fost construit la putin timp dupa Revolutie si a avut multa faima. Intre timp s-a dus la fund aproape cu totul, multi sunt mirati acum sa auda ca inca exista. Pe el scrie ca e si restaurant, insa cred ca e doar un salon de evenimente, fiindca pare sa fie si inchis in zilele in care nu e vreo nunta sau o cumetrie pe acolo.
Revenind la Seoul, acestia au pastrat stilul si amenajarea Tezaal-ului, adica acel concept de lux imediat-post-comunist, ceva ce vezi mai degraba prin casele milionarilor rusi sau pe la Chisinau; opulent, incarcat, intunecos dupa standardele de acum, cu multa marmura si lemn, toate inchise la culoare. Poti crede ca cei de la Seoul au avut, oarecum, noroc cu asta, pentru ca o astfel de atmosfera, semiintunericul, geamurile acoperite si luminatul cu becuri din interior, se potrivesc bine cu traditia si cu imaginea extrem orientala. Oricum, nota pe care am pus-o la ambianta a fost legata mai mult de ceea ce imi inchipuiam eu ca ar trebui sa vezi intr-un astfel de restaurant coreean, si nu dupa ce mi-ar placea mie sa am in jur cand merg sa mananc undeva.
Meniul e bogat la Seoul, sunt si poze la fiecare fel de mancare si explicatii detaliate. Sigur, tot in chelner iti pui baza. Si aici, la Seoul, cel care s-a ocupat de noi a fost destul de clar si convingator. Am luat mai multe feluri, toate la recomandarea lui. Nu a fost nimic foarte bun, si asta din cel putin doua motive. Pri