Vă propunem o călătorie culinară prin regiunea Campania din Italia, a cărei capitală, Napoli, este locul de origine al delicioasei pizza Margherita.
Regiunea Campania din sudul Italiei, situată de-a lungul Mării Tireniene, ar trebui să se afle pe lista locurilor ce trebuie vizitate de turiştii gurmanzi, pentru că zona nu este cunoscută doar pentru atracţiile sale turistice, ci şi pentru produsele culinare. Pizza Margherita, roşiile de San Marzano, fructele de mare sau pastele tradiţionale, acestea sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care le puteţi savura dacă vizitaţi Campania.
Zona este extrem de bogată şi de productivă din punct de vedere agricol. Pe solurile bogate de la poalele Muntelui Vezuviu se cultivă de la roşii, castane, smochine, fasole şi ceapă până la anghinare, lămâi şi mere. Deşi Campania este un mare exportator de vin, ulei de măsline, paste şi conserve de roşii, cele mai delicioase produse şi preparate din regiune pot fi degustate doar atunci când ajungeţi pe aceste meleaguri: mozzarella proaspătă în propriul zer, pizza preparată în cuptor cu lemne sau paste cu fructe de mare sunt doar câteva dintre mâncărurile pe care nu trebuie să le rataţi.
Pizza
Combinaţia dintre blatul de pizza crocant, brânză şi roşii este delicioasă, mai ales când este preparată ca la Napoli, oraşul care a inventat pizza Margherita - un preparat în culorile tradiţionale ale Italiei, pregătit cu roşii, busuioc şi mozzarella. Alte sortimente de pizza pe care trebuie să le încercaţi în Campania sunt Marinara, preparată cu roşii, oregano, usturoi şi ulei de măsline, şi Fior di Latte, o specialitate cu brânză de vaci.
Pastele
Campania este paradisul amatorilor de carbohidraţi. Nu ezitaţi să încercaţi specialităţile din paste, dintre care trebuie să menţionăm paccheri, un soi de paste tubulare foarte mari. În Campania, pastele