S-a întâmplat ca întâlnirea din septembrie de la Centrul de Formare şi Integrare Profesională "Curcubeu" de la Sighişoara să aibă loc exact în săptămâna în care Jurnalul de bucătărie împlinea 300 de numere. O cifră mai mult decât generoasă, care a inspirat-o pe Simona Lazăr, editorul suplimentului gastronomic al Jurnalului Naţional, să nu ajungă în frumoasa cetate a saşilor cu mâna goală. Darul oferit celor 20 de tineri participanţi la proiect - proiect în care Jurnalul Naţional este partener - a constat în două seturi preţioase de cărţi de bucate, ambele tipărite sub egida publicaţie noastre.
POVEŞTILE BUCĂTĂRIEI ROMÂNEŞTI
"Le oferim acestor tineri ambiţioşi prilejul de a găsi, pe de o parte, rădăcinile unei gastronomii naţionale bogate, savuroase, cu tot cu istoriile ei interesante, aşa cum le-a aşternut pe hârtie, pentru viitorime, Radu Anton Roman. Cele şapte volume din «Poveştile bucătăriei româneşti» sper că le va deschide şi mai mult apetitul pentru reţetele noastre tradiţionale, că le vor încerca, în bucătărie, că îi vor încânta, cu ele, pe cei care vor lua masa la restaurantele în care, cândva, vor fi şefi-bucătari.
Pe de alte parte, am adus aici cele 15 volume ale lui Jamie Oliver publicate, de asemenea, de Jurnalul Naţional. Cred că lui Jamie Oliver i-ar fi plăcut să îi aibă printre ucenicii lui de la Fifteen's pe tinerii bucătăraşi de la Sighişoara. În fine, cel de al treilea dar cu care am venit la întâlnirea noastră lunară de la Centrul de Formare şi Integrare Profesională «Curcubeu» este o colecţie, chiar dacă incompletă, a Jurnalului de bucătărie, publicaţie culinară care a ajuns astăzi la numărul 300", avea să spună Simona Lazăr în deschiderea evenimentului.
Cele 22 de volume sunt o mică bibliotecă de artă culinară care le va fi cu adevărat folositoare tinerilor cursanţi. (În urmă cu câteva luni, bibliotec