Fructele, legumele şi grăsimile provenite din peşte şi din uleiuri vegetale alcătuiesc dieta perfectă pentru anotimpul cald. Potrivit nutriţioniştilor, alimentele de sezon şi hidratarea suficientă facilitează digestia şi stimulează detoxifierea.
Adoptarea unei diete uşoare pe timpul verii este la îndemâna oricui, ţinând cont de varietatea de fructe şi de legume specifice acestui anotimp. Alimentaţia din timpul verii are un dublu beneficiu.
Pe de o parte, ne dă posibilitatea să ne hrănim sănătos, iar pe de altă parte, să scăpăm de câteva kilograme. Aceasta deoarece fructele şi legumele conţin calorii negative care, pentru a fi digerate, necesită o cantitate mai mare de energie decât cea pe care o furnizează. Prin urmare, diferenţa de energie necesară metabolizării lor este preluată din ţesutul adipos.
De asemenea, pe lângă nutrienţii pe care îi furnizează, fructele şi legumele conţin multă apă care ajută la menţinerea nivelului optim de hidratare. Regina neîncoronată a legumelor apoase este roşia. Pe lângă apă, mai are în compoziţie şi licopen, un antioxidant care previne apariţia cancerului de prostată şi ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge.
Roşia este urmată îndeaproape de ardei, de ceapă şi de fasolea verde, de dovlecei, de salata verde, de vinete şi de mazăre. În ceea ce priveşte fructele, o cantitate mare de apă se găseşte în piersici, nectarine, pere, prune şi în pepene. Dieta poate fi echilibrată cu ajutorul cărnii (doar de pui şi de peşte), de preferat, preparată la abur.
Salata de legume,uşor de digerat
Pe timpul verii, salata de legume se poate consuma zi de zi, deoarece aduce o serie de beneficii organismului. Aceasta se digeră uşor, vitaminizează şi mineralizează, întăreşte sistemul imunitar şi, în plus, conţine antioxidanţi care previn apariţia cancerului.
„Salatele se vor asezona cu dressing