Este vară, mulţi dintre noi suntem în vacanţă şi noaptea nu vrem să dormim (vorba cântecului). Binenţeles, petrecerile se ţin lanţ, presărate cu mult alcool! Totuşi, ca să nu ne ”rupem” ficatul, ar fi indicat să ţinem cont de câteva sfaturi şi să învăţăm să bem inteligent. Este vară, mulţi dintre noi suntem în vacanţă şi noaptea nu vrem să dormim (vorba cântecului). Binenţeles, petrecerile se ţin lanţ, presărate cu mult alcool! Totuşi, ca să nu ne ”rupem” ficatul, ar fi indicat să ţinem cont de câteva sfaturi şi să învăţăm să bem inteligent.
Iată ce sfaturi ne dă profesorul doctor Gheorghe Mencicicopschi legate de consumul de alcool! ”Trebuie să ştiţi că alcoolul are capacitatea de a inhiba activitatea nu numai a enzimelor digestive, ci ş a unor enzime metabolice. Alimentare sunt numai alcoolul ş băturile alcoolice obţnute prin fermentaţe (bere, vodka, vin, whisky, cidru, calvados, coniac, ţuică sau pe bază de alcool de fermentaţie de origine agricolă: lichioruri, bitter s.a.) şi nu băuturile pe bază de alcool etilic de sinteză din petrol”, explică specialistul pe site-ul personal, www.doctormenci.ro
Ce NU este bine să facem:
- Să nu consumăm alcool pe stomacul go
- În prima parte a zilei
- Nu este bine să amestecăm băuturile alcoolice între ele sau cu băuturi energizante, droguri sau medicamente
Ce ESTE BINE să facem:
- Înainte de a consuma alcool este bine să mâncăm un aliment solid, greu de digerat, cum este unutul pe pâine, pantru a încetini absorţia alcoolului şi apariţia stării de ebriatate
- Masa luată în compania alcoolului trebuie să fie hrănitoare, bogată în vitamine, minerale şi fitonutrienţi
- Este bine să lumă pauze de aer curat şi să facem puţină mişcare
- Indicat este să consumăm doar băuturi naturale, autentice şi în cantităţi moderate