1,5 kg morcovi, 1,5 kg ardei capia, 1,5 kg gogosari, 1,5 kg gogonele, 1,5 kg ceapa, 750 ml otet de 9 grade, 350 g zahar, 900 ml apa, 90 g (3 linguri) sare grunjoasa, piper, foi de dafin, un borcan si jumatate mustar (520 g), 750 ml ulei.
Morcovii, ardeii capia, gogosarii se taie cubulete, gogonelele si ceapa se taie solzisori si se pun in vase separate. Din apa, otet, zahar, sare, piper si foi de dafin se face o saramura care se pune pe foc (pana da in clocot). In aceasta saramura fierbinte (clocotinda) se oparesc, separat, in aceasta ordine: morcovii, ardeii kapia, gogosarii, gogonelele, ceapa si se scot din lichid cu o strecuratoare lasandu-se la racit. Din mustar si ulei se face un sos tip maioneza, impartindu-se in doua: 1/4 si respectiv 3/4. Legumele oparite si racite se amesteca toate cu 3/4 din sos si se pun in borcane. Restul de 1/4 sos se repartizeaza uniform in borcane deasupra salatei. Se pun capacele la borcane sau se leaga cu celofan.
1,5 kg morcovi, 1,5 kg ardei capia, 1,5 kg gogosari, 1,5 kg gogonele, 1,5 kg ceapa, 750 ml otet de 9 grade, 350 g zahar, 900 ml apa, 90 g (3 linguri) sare grunjoasa, piper, foi de dafin, un borcan si jumatate mustar (520 g), 750 ml ulei.
Morcovii, ardeii capia, gogosarii se taie cubulete, gogonelele si ceapa se taie solzisori si se pun in vase separate. Din apa, otet, zahar, sare, piper si foi de dafin se face o saramura care se pune pe foc (pana da in clocot). In aceasta saramura fierbinte (clocotinda) se oparesc, separat, in aceasta ordine: morcovii, ardeii kapia, gogosarii, gogonelele, ceapa si se scot din lichid cu o strecuratoare lasandu-se la racit. Din mustar si ulei se face un sos tip maioneza, impartindu-se in doua: 1/4 si respectiv 3/4. Legumele oparite si racite se amesteca toate cu 3/4 din sos si se pun in borcane. Restul de 1/4 sos se repartizeaza uniform in borcane deasupra salatei. Se